Tuesday, 28 October 2014

Mini Giveaway by Syira Lokman

Assalamualaikum. hai :)


Tarikh Tamat :
 23 Oktober 2014 jam 6:00 am


Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA

Assalamualaikum. hai :)

Tamat pada 26.11.2014. keputusan akan diumumkan pada 29.11.2014

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Friday, 24 October 2014

Khaulah Muslimah Dignity

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.Assalamualaikum. hai :)



Segala puji bagi Allah yang mengizinkan segala yang kita iginkan mahupun tidak berlaku juga mengurniakan nikmat yang tidak dapat kita kira walau kita dato' dr. ir. professor madya  sekalipun. Allahuakbar !

Setelah blog kesayangan saya [Nahwal Imtiyaz] menapak dalam dunia blogger selama beberapa tahun sejak 2009 hinggalah sekarang, pada hari Jumaat yang mulia ini, saya merasmikan pembukaan blog saya yang kedua ini sebagai salah satu platfrom untuk saya survive dalam kehidupan penuh berliku ini. Ecewahh survive lah sangat kan. *tangandibahu*. Well, as we know rezeki ada di mana-mana di dunia ini tetapi rezeki bukan ada di setiap mana-mana bagi setiap manusia. eh terconfuse sekejap -.- maksud saya, rezeki ada di mana-mana tetapi bukanlah maksudnya kita boleh baringbaring sambil makan oreo then muncullah rezeki itu di mana-mana dalam rumah kita tu. Cuba korang bayangkan ada chicken chop + pizza tomyam + spagghetti mushroom + fresh oren + ABC dan apa-apa jelah kat belakang korang.
pling !! pastu korang toleh belakang.

Ada ke apa yang korang bayangkan tu ?  adaaa..betul. tapi masih dalam bayangan korang lah. hee.
Jadi walau apapun yang saya merepek ini, tetapi point saya adalah mencari rezeki untuk survive. Memikirkannya merupakan sebagai salah satu sunnah yang sangat dituntut, saya merasa terlonjak-lonjak dan tertolak-tolak untuk memulakannya. Dan dalam bidang ini, antara semangat, hero, dan kebanggaan saya adalah; Abdul Rahman bin Auf RA dan Saidina Uthman bin 'Affan RA selepas Nabi Muhammad SAW yang terchentaaa  Apabila mengenangkan semangat mereka, kepintaran dan strategi mereka demi tidak menyusahkan orang lain dan demi berkorban kerana Islam, saya merasa terlalu bangga..... dan sebak.

Kerana jikalau ingin dibandingkan diri saya, tujuan utama saya memulakan perniagaan ini hanyalah untuk membantu mengurangkan bebanan parents demi pelajaran saya. Sedangkan mereka berkorban hanya demi Islam. Sobss lagi. Namun, bukankah mereka adalah tauladan yang sangat patut kita contohi ? Ya ! Mereka adalah hero saya. 
Sobss. *tetibasebak* Sollu 'alan Nabi.

Walau apapun, saya berharap, selain dari berniaga, saya dapat juga membantu para muslimah seperti saya yang lumrahnya sukakan kecantikan dan inginkan kelainan untuk mencari pakaian yang sesuai dan murahmurah le jugak. kankan. Eh memang murah tau . teheehe. Tidak salah untuk berpakaian cantik, asalkan menetapi syariah dan tidak tabarruj. ^^ InsyaAllah.  i trust u muslimah .


Akhir kata, selamat membeli belah, mari patuh syariah ! :D

Wahai geng-geng muslimah, marilah patuh syariah ! Masa kita tidak panjang, entah bila kita akan dijemput pulang. 
beberapa entry berkenaan aurat wanita dan tabarruj.
Boleh tengok Katalog di SINI

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai ^^

Thursday, 23 October 2014

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

Assalamualaikum. hai :)


Tamat pada 11 November 2014 :)

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Wednesday, 22 October 2014

GiveAway by Gobokita : Aksara Biru

Assalamualaikum. hai :)

1 Oktober 2014 sehingga 1 November 2014 jam 11.59pm.
Marsjar Oreo Mini 

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014

Assalamualaikum. hai :)
Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :  
Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil  +ct fand
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!


Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Blogger Area Mega Give Away

Assalamualaikum. hai :)


GA yg gempak ! Ramai sponsor dan hadiah yang best ! heee
SENARAI HADIAH

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Tuesday, 21 October 2014

First Giveaway By Syafiyahluv.com

Assalamualaikum. hai :)


2 Oktober 2014 jam 8 pagi-31 Oktober 2014, 8 malam

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House

Assalamualaikum. hai :)




Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

Birthday Giveaway by EshaZara

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum. hai :)

Uwaaa setelah alma tak join giveaway. Akhirnya pada hari yang free ini..hihi yelah dah lama tak dapat free lagi-lagi kita dah daftar belajar tempat baru yang sangat mahal ni. Kalau dapat free, bolehla jimat ^^ Hope dapatla insyaAllah :)


Senang sangat nak join. Mehmeh join

Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)