Thursday, 6 November 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Assalamualaikum. hai :)
Haaa!
Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...
http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)
Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

  7. Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Tuesday, 28 October 2014

    Mini Giveaway by Syira Lokman

    Assalamualaikum. hai :)


    Tarikh Tamat :
     23 Oktober 2014 jam 6:00 am


    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA

    Assalamualaikum. hai :)

    Tamat pada 26.11.2014. keputusan akan diumumkan pada 29.11.2014

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Friday, 24 October 2014

    Khaulah Muslimah Dignity

    BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.Assalamualaikum. hai :)



    Segala puji bagi Allah yang mengizinkan segala yang kita iginkan mahupun tidak berlaku juga mengurniakan nikmat yang tidak dapat kita kira walau kita dato' dr. ir. professor madya  sekalipun. Allahuakbar !

    Setelah blog kesayangan saya [Nahwal Imtiyaz] menapak dalam dunia blogger selama beberapa tahun sejak 2009 hinggalah sekarang, pada hari Jumaat yang mulia ini, saya merasmikan pembukaan blog saya yang kedua ini sebagai salah satu platfrom untuk saya survive dalam kehidupan penuh berliku ini. Ecewahh survive lah sangat kan. *tangandibahu*. Well, as we know rezeki ada di mana-mana di dunia ini tetapi rezeki bukan ada di setiap mana-mana bagi setiap manusia. eh terconfuse sekejap -.- maksud saya, rezeki ada di mana-mana tetapi bukanlah maksudnya kita boleh baringbaring sambil makan oreo then muncullah rezeki itu di mana-mana dalam rumah kita tu. Cuba korang bayangkan ada chicken chop + pizza tomyam + spagghetti mushroom + fresh oren + ABC dan apa-apa jelah kat belakang korang.
    pling !! pastu korang toleh belakang.

    Ada ke apa yang korang bayangkan tu ?  adaaa..betul. tapi masih dalam bayangan korang lah. hee.
    Jadi walau apapun yang saya merepek ini, tetapi point saya adalah mencari rezeki untuk survive. Memikirkannya merupakan sebagai salah satu sunnah yang sangat dituntut, saya merasa terlonjak-lonjak dan tertolak-tolak untuk memulakannya. Dan dalam bidang ini, antara semangat, hero, dan kebanggaan saya adalah; Abdul Rahman bin Auf RA dan Saidina Uthman bin 'Affan RA selepas Nabi Muhammad SAW yang terchentaaa  Apabila mengenangkan semangat mereka, kepintaran dan strategi mereka demi tidak menyusahkan orang lain dan demi berkorban kerana Islam, saya merasa terlalu bangga..... dan sebak.

    Kerana jikalau ingin dibandingkan diri saya, tujuan utama saya memulakan perniagaan ini hanyalah untuk membantu mengurangkan bebanan parents demi pelajaran saya. Sedangkan mereka berkorban hanya demi Islam. Sobss lagi. Namun, bukankah mereka adalah tauladan yang sangat patut kita contohi ? Ya ! Mereka adalah hero saya. 
    Sobss. *tetibasebak* Sollu 'alan Nabi.

    Walau apapun, saya berharap, selain dari berniaga, saya dapat juga membantu para muslimah seperti saya yang lumrahnya sukakan kecantikan dan inginkan kelainan untuk mencari pakaian yang sesuai dan murahmurah le jugak. kankan. Eh memang murah tau . teheehe. Tidak salah untuk berpakaian cantik, asalkan menetapi syariah dan tidak tabarruj. ^^ InsyaAllah.  i trust u muslimah .


    Akhir kata, selamat membeli belah, mari patuh syariah ! :D

    Wahai geng-geng muslimah, marilah patuh syariah ! Masa kita tidak panjang, entah bila kita akan dijemput pulang. 
    beberapa entry berkenaan aurat wanita dan tabarruj.
    Boleh tengok Katalog di SINI

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai ^^

    Thursday, 23 October 2014

    Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

    Assalamualaikum. hai :)


    Tamat pada 11 November 2014 :)

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Wednesday, 22 October 2014

    GiveAway by Gobokita : Aksara Biru

    Assalamualaikum. hai :)

    1 Oktober 2014 sehingga 1 November 2014 jam 11.59pm.
    Marsjar Oreo Mini 

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014

    Assalamualaikum. hai :)
    Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

    Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

    Syarat-syaratnya :

    1. Wajib Follow Blog Sponsor
    Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
    2. Wajib Like Fanpage Sponsor
    3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
    Twitter :  
    Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
    4. Tambah Google Plus Sponsor
    +Mohamad Khairil  +ct fand
    3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
    4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
    5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

    37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

    Good luck!


    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Blogger Area Mega Give Away

    Assalamualaikum. hai :)


    GA yg gempak ! Ramai sponsor dan hadiah yang best ! heee
    SENARAI HADIAH

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Tuesday, 21 October 2014

    First Giveaway By Syafiyahluv.com

    Assalamualaikum. hai :)


    2 Oktober 2014 jam 8 pagi-31 Oktober 2014, 8 malam

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House

    Assalamualaikum. hai :)




    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Birthday Giveaway by EshaZara

    BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

    Assalamualaikum. hai :)

    Uwaaa setelah alma tak join giveaway. Akhirnya pada hari yang free ini..hihi yelah dah lama tak dapat free lagi-lagi kita dah daftar belajar tempat baru yang sangat mahal ni. Kalau dapat free, bolehla jimat ^^ Hope dapatla insyaAllah :)


    Senang sangat nak join. Mehmeh join

    Main Blog : NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)

    Saturday, 2 August 2014

    Cutest Icon.

    Assalamualaikum and hye :)

    Ni beberapa cute icon yang saya creditkan kemetot comel, atiqajaidin, fatin, izzati, dan diella .
    Tujuan saya berusaha carik icon2 ni adalah untuk kesenangan saya untuk guna di blog rasmi saya, NAHWAL IMTIYAZ. So kalau nak bolehla ambil jugak ^^.



















    comel kan semua. saya suka ^^
    Jom melawat dan follow saya sini ^^ --NAHWAL IMTIYAZ
    Big thanks. Alfun syukran Kamsa Hamnida. Kbai (!)